Ponuda susreta podrške i edukacije za nastavnike i ostale djelatnike škola u kontekstu pandemije COVID-19 i potresa

U kontekstu pandemije COVID-19 te nedavnog potresa koji je pogodio Središnju Hrvatsku, odlučili smo ponuditi susrete edukacije i podrške za nastavnike i ostale djelatnike škola, usredotočujući se na škole kojima je ovakav vid stručne pomoći teže dostupan.

Kroz našu edukaciju nastavnici će:

  • primiti podršku u nošenju sa stresom uzrokovanim aktualnom situacijom,
  • biti educirani o stresu i traumi u kontekstu pandemije i potresa i njihovim utjecajima na psihološko zdravlje i svakodnevno funkcioniranje djece i odraslih, s posebnim naglaskom na školski kontekst,
  • primiti informacije i preporuke za uspješno nošenje sa stresom na osobnoj razini,
  • primiti informacije i preporuke za uspješno davanje podrške učenicima, uzimajući u obzir specifične karakteristike faze razvoja učenika.

Struktura susreta temelji se na činjenici da će osnaženi nastavnik biti uspješniji u pružanju podrške učenicima. Stoga će se susret prije svega temeljiti na osnaživanju nastavnika i ostalih djelatnika škole koji tvore kolektiv, polazeći od njihovih osobnih iskustava u specifičnom kontekstu u kojem se nalaze. Edukacijski dio susreta oblikovan je pragmatično, usmjeren na davanje ključnih informacija, s ciljem što jednostavnije primjene u praksi.

S obzirom na aktualni kontekst pandemije COVID-19 te nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera, stojimo Vam na raspolaganju za višekratno izvođenje susreta s manjim grupama nastavnika, u primjereno velikom prostoru, u trajanju od 2 školska sata po susretu.

Telefon: 098 168 3936